Over ons

Shanghai University of TCM en WAVAN hebben de krachten gebundeld om een gezamenlijk TCM opleiding aan te bieden in Nederland voor artsen die zich beroepshalve bezighouden met en zich willen verdiepen in Traditional Chinese Medicine (TCM) en dit willen integreren in de westerse behandeling en genezing van ziekten en het behouden van gezondheid. Het opleidings- en cursusaanbod van Shanghai University of TCM en WAVAN is ingericht op verschillende beroepsgroepen werkzaam in de gezondheidszorg. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste onderwijsmethoden, waaronder blended leertrajecten. Na het behaalde examen en registratie in het register van de Wetenschappelijke Artsen Vereniging voor Acupunctuur in Nederland (WAVAN) kun je met een diploma van Shanghai University of TCM en WAVAN direct aan de slag op het niveau waarvoor je bent opgeleid bij een van Shanghai Shuguang hospital – Acufit aangesloten klinieken. Shanghai University of TCM en WAVAN beschikt over een uitgebreid netwerk van docenten, therapeuten en professionals uit binnen- en buitenland die hun sporen in de TCM verdiend hebben. Shanghai University of TCM en WAVAN staat midden in de samenleving en is gericht op gezondheid van mensen. Preventie en leefstijl staan naast de behandeling van acute en palliatieve behandeling van gezondheidsklachten in de eigen kliniek centraal. Met behulp van de nieuwste diagnose en behandelmethoden worden patiënten in de kliniek behandeld en krijgen zij advies voor een andere leefstijl. Voor u ligt het onderwijsgids van de TCM-acupunctuur voor artsen. Dit onderwijsgids is met de grootste zorg samengesteld door professionals uit het werkveld.

Cheng Liu
Directeur Shanghai University of TCM en WAVAN Opleidingen

Missie

Shanghai University of TCM en WAVAN is een opleidingsinstituut met een opleidingsprogramma dat gebaseerd is op de TCM-acupunctuur voor artsen, ook wel Traditional Chinese Medicine (TCM). Daarnaast is Shanghai University of TCM en WAVAN ervan overtuigd dat de ‘vergeten’ TCM-methode een zuivere, accurate en daardoor bijzonder werkzame vorm is. Het in standhouden en verder verspreiden van deze pure vorm van acupunctuur ziet Shanghai University of TCM en WAVAN daarom als haar missie. In de optiek van Shanghai University of TCM en WAVAN is de relatie met de moderne Westerse medische kennis belangrijk; beiden gaan goed samen en vullen elkaar aan. Het opleidingsprogramma van Shanghai University of TCM en WAVAN wil een waardevolle bijdrage leveren aan de totstandkoming van een nieuwe, meer complete benadering van ziekte, gezondheid en welzijn, die de waarden van zowel de Chinese als westerse medische tradities erkent en respecteert. Shanghai University of TCM en WAVAN wil een kwalitatief hoogwaardige TCM-acupunctuur voor artsen en divers aanbod aan nascholingen bieden, die acupuncturisten aanmoedigen zichzelf te blijven ontwikkelen en te verbeteren.

Visie

De visie van Shanghai University of TCM en WAVAN is een opleidingsprogramma aan te bieden met de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM) als grondbeginsel, evenwel ingebed in de reguliere westerse medische kennis van vandaag. Daarnaast wil Shanghai University of TCM en WAVAN de acupuncturist in de volledige breedte educatief ondersteunen: niet alleen vakinhoudelijk, maar ook in thema’s die van belang zijn voor de (fiscale en financiële) praktijkvoering van de artsen of in thema’s die de persoonlijke ontwikkeling van de artsen én zijn cliënten aanspreken.

Binnen de visie van TCM staat de patiënt centraal, waarbij wij de patiënt in z’n geheel behandelen, niet alleen zijn/haar klacht of zieke orgaan. Een holistische benadering.

Omdat Shanghai University of TCM en WAVAN Opleidingen belang hecht aan het waarborgen van de kwaliteit van de gehele TCM-dienstverlening, neemt Shanghai University of TCM en WAVAN Opleidingen sinds 2009 deel aan de overleggen van de NEN-normcommissie 330249. Deze normcommissie verzorgt de Nederlandse deelname aan de internationale normcommissie ISO/TC 249 ”Traditional Chinese Medicine” en ondersteunt daarmee ontwikkeling van internationale normen op het gebied van de Chinese geneeswijze. Verder is Shanghai University of TCM en WAVAN gelieerd aan de ICMART (International Council of Medical Acupuncture and Related Techniques). Ook heeft Shanghai University of TCM en WAVAN contacten met TCM-opleidingen in het buitenland, zoals Tsjechië, Engeland, Hongarije, Malta, Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Hongkong en Macau.

Shanghai University of TCM en WAVAN Opleidingen wenst u een succesvol en leerzaam jaar! We hopen u te mogen begroeten op een van onze opleidingsdagen.

-->